Vijf tips voor verstuurde bloemen vers te houden

Verse bloemen versturen

Bloemen versturen via internet is tegenwoordig niet meer weg te denken. Wel is het natuurlijk gewenst dat je cadeau zo vers mogelijk is. Zowel jij als de bloemist kunnen invloed hebben op de versheid van de bloemen die je wil bestellen. We geven je hierbij vijf tips voor verstuurde bloemen vers te houden.

  1. Ook jij hebt invloed op de versheid van de bloemen die je wil bestellen. Als je namelijk op tijd bestelt, voor de deadline van je online bloemist, dan geeft deze de garantie dat ze nog die zelfde datum in Nederland of zelfs het buitenland worden bezorgd. De meeste grote webshops hebben deze bezorgdeadline tussen de 12:00 en 16:00 uur liggen.
  2. Ook degene die de bloemen ontvangt kan het nodige doen op de verstuurde bloemen vers te houden. De bekendste tips zijn toch wel het schuin afsnijden van bloemtakken, regelmatig het bloemwater verversen en niet in de buurt zetten van de fruitschaal omdat fruit stofjes uitstoot waar bloemen moeite mee hebben.
  3. Als je tijdens je afwezigheid of als de bloemist tijdens het vervoer bloemen in koele omstandigheden kan hebben, zoals in een gekoelde auto of in een schuur of garage, dan worden de bloemen hier krachtiger van. Sommige bloemisten spouiten zelfs haarlak onder de blaadjes, zodat ze minder snel verwelken.
  4. Verder zal je niet geloven welke middeltjes je allemaal kunt toevoegen die van invloed zijn op de versheid van bloemen. Geef dit door aan de ontvanger van je cadeau! Zo blijven snijbloemen langer vers als je bepaalde zaken aan het bloemwater toevoegt: een snufje suiker, zout of 7 up, of vermaal  aspirine of de capsule van een multivitamine en voeg dat toe.

Verder is zo’n typische ‘grootmoederswijsheid’ het toevoegen van drie druppeltjes bleekwater of wodka aan het bloemwater. Dit doodt bacteriën en zet de poriën van stengels open.