Verschillende merken kruiskoppelingen

Soorten kruiskoppelingen

Kruiskoppelingen worden veel gebruikt bij allerlei soorten machines. Ze zijn zo samengesteld, dat ze onder een hoek krachten over kunnen brengen. Daarom zijn ze ook geschikt voor twee assen die niet op één lijn staan.  De cardanas verbindt 2 delen die ten opzichte van elkaar bewegen. Doordat er aan beide kanten van de as een kruiskoppeling zit, blijft het toerental regelmatig. Ze zijn uitgevonden door Girolama Cardano, en worden ook wel cardankoppelingen genoemd.

U zult begrijpen dat cardankoppelingen veel toegepast worden. Een heel bekende toepassing is de koppeling van de versnellingsbak van een auto aan het differentieel te koppelen. Dit is belangrijk voor de vering.
Kruiskoppelingen zijn er in allerlei soorten en maten, en in allerlei merken.

De merken

Een kwaliteitsmerk is bijvoorbeeld Mario Ferri. Dit bedrijf is gespecialiseerd in cardankoppelingen en produceert ze al meer dan 40 jaar. Kruiskoppelingen van dit merk beschikken over zeer grote precisie en betrouwbaarheid. Machines worden technologisch voortdurend ontwikkeld, en de markt verandert steeds. Mario Ferri speelt hier op in, en weet daarbij steeds de kwaliteit van de koppelingen te behouden.

KTR is marktleider op het gebied van koppelingen. KTR kan de meest geschikte en betaalbare oplossing bieden voor iedere vraag die u heeft op dit terrein.

SKF is ook een toonaangevende leverancier, die continu nieuwe technologieën ontwikkelt. Ook onderscheidende kruiskoppelingen.

Andere merken zijn SASS, Alberi, GKN, Elbe en Gewes. Allemaal topmerken, waarvan de kruiskoppelingen uw machine zeer goed zullen laten functioneren!

Materialen en soorten

Voor de beste kruiskoppelingen wordt gekeken naar een DIN808 norm. Er wordt gebruik gemaakt van een hoge kwaliteit staal, RVS of composiet. Wat het beste is ligt eraan in welke omgeving de kruiskoppeling wordt gebruikt. Sommige materialen hebben bijvoorbeeld een extra beschermlaag, waardoor ze tegen agressieve middelen bestand zijn.

Er zijn enkele, dubbele en uitschuifbare kruiskoppelingen. De dubbele kunnen gebruikt worden voor grotere hoeken en de uitschuifbare kunnen gebruikt worden om een afstand te overbruggen van wel 3 meter.

Advies

Dat het niet eenvoudig is, te beslissen welke kruiskoppeling u aan gaat schaffen uit zo’n groot aanbod is begrijpelijk. Laat u daarom inlichten via ACH Aandrijftechniek, speciaalzaak op dit gebied. Kijk naar een zaak waar u al deze merken kunt kopen, dan weet u zeker dat u met een speciaalzaak te doen hebt, en dat de koppeling die u er koopt, een goede kwaliteit heeft. De medewerkers daar zullen u precies kunnen vertellen welke kruiskoppeling geschikt is voor welke toepassing, en de meest passende kunnen vinden voor uw situatie!