Een prachtig betaalwater in Frankrijk

Betaalwater Frankrijk

Een visvakantie is een immer populaire keuze voor velen. De betaalwateren in Frankrijk zijn al vele jaren een populaire bestemming voor vissers. Ondanks dat deze vorm van visvakantie in Frankrijk pas in de laatste paar decennia echt van de grond is gekomen. Tegenwoordig bieden wij prachtige betaalwateren door heel Frankrijk heel. Omgeven door schitterende Franse natuur kan u naar hartenlust voor een week of langer vissen in deze locaties. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de verschillende betaalwateren die we in Frankrijk aanbieden. U plaatst in een handomdraai een reservering voor uw visvakantie. Omdat de wateren niet openbaar zijn maar op privéterreinen liggen hoeft u bovendien geen Franse visvergunning te regelen. Met een strikt maximum op het aantal aanwezige vissers weet u zeker dat u rustig van de vakantie kan genieten.

De oorsprong van onze betaalwateren in Frankrijk

Veel van de betaalwateren die wij in Frankrijk aanbieden hebben een interessante geschiedenis. Naast de natuurlijke meren zijn er ook vele locaties die door mensen zijn gecreëerd, soms al eeuwen geleden. In de buurt van moerassen werden vaak meren aangelegd als deel van een afwateringsproject. Op deze manier werd land gewonnen voor de landbouw. De kunstmatige meren die hierdoor ontstonden werden etangs genoemd. En om nog wat extra nut uit deze etangs te halen werden er vissen naartoe gebracht. Deze visvijvers bestaan al sinds de middeleeuwen en zijn ook vandaag nog erg in trek als betaalwater voor u in Frankrijk.

Voor meer recente geschiedenis kan ook gekeken worden naar de serie meren die is ontstaan als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. In de nasleep van dit conflict was in Frankrijk op grote schaal zand en grind nodig om het land opnieuw op te bouwen. De ondiepe groeves die hiervoor gegraven werden naderhand achtergelaten en liepen langzaam vol met water. Deze vijvers werden in gebruik genomen door kweekvisserijen, die hier slim een slaatje uit konden slaan. Maar met de jaren werd de vraag naar kweekvis steeds kleiner. Veel van de visserijen verdwenen weer, maar de vijvers hebben er een buitengewoon gezonde visstand aan overgehouden. Een populaire bestemming voor menig visvakantie. Ontdek nu ook deze betaalwateren in Frankrijk met behulp van Fisherman Holidays en geniet van uw vakantie omgeven door Frans natuurschoon.

Een betaalwater met uitgebreide voorzieningen in Frankrijk

Toen de eerste betaalwateren net populair begonnen te worden was het allemaal erg minimaal. Het was vaak lopen naar de visstek en naast een beheerder die even het hek opendeed voor u was er niet veel te vinden. Tegenwoordig gaat het er een stuk beter aan toe. Veel betaalwateren in Frankrijk hebben aanliggende voorzieningen zoals een toiletgebouw. Ook is wifi steeds vaker onderdeel van het aanbod. De visplekken zijn vrijwel altijd goed te bereiken met de auto. Waar gewenst zullen de beheerders van de locatie u ook vast wat kunnen vertellen over de omgeving. Een gezellig cafeetje of restaurant in de buurt is zo gevonden. Zo maakt u er een vakantie van die u nog lang bij zal blijven.

Fisherman Holidays, pak uw visvakantie nu grondig aan met onze service

Geniet in alle rust van uw vakantie aan het water. Met de betaalwateren in Frankrijk van Fisherman Holidays ontwijkt u de drukte. Met goed gevulde visvijvers wordt het karpervissen zeker een succes. U heeft een brede keuze uit talloze mooie wateren verspreid door heel Frankrijk. U reserveert uw plek aan de oever gemakkelijk online met onze complete service. Heeft u nog vragen over een van onze locaties of onze service in het algemeen? Neem gerust contact met onze klantenservice op. Plan nu uw favoriete betaalwater in Frankrijk via Fisherman Holidays.