Katalysator kopen voor een Volkswagen

Katalysator kopen

Een katalysator kopen voor een Volkswagen is in de regel niet moeilijk omdat het een zeer gangbaar automerk is dat in grote oplages is geproduceerd. Dus als u een Volkswagen Golf, Passat, Polo, Fox of Transporter heeft met een defecte katalysator, is een aanschaf vaak een fluitje van een cent. Doe voor de zekerheid een kentekencheck, zodat u verzekerd bent van het juiste type voor uw model VW. Bedenk dat u ondanks de bekende emissiefraude uit 2015 tegenwoordig een veilige en betrouwbare katalysator kopen kan voor een Volkswagen.

Een goede tip om aan informatie te komen over een katalysator voor uw VW is een kijkje nemen op de internetfora voor eigenaren van dit automerk. Redenen voor een kapotte katalysator bij een VW zijn volgens dit soort bronnen meestal beschadigde of versleten bougies, het lekken van koelvloeistof in de uitlaat of ophoping van niet-verbrande brandstofresten. Experts zeggen dat bij gemiddeld gebruik de katalysator van een Volkswagen zo’n acht jaar zal meegaan.

Aankooptips voor katalysator van een VW

Bij een katalysator kopen voor een VW moet u even rekening ermee houden of uw auto op diesel of benzine rijdt. Deze laatste kan namelijk alleen functioneren met een driewegsysteem, terwijl een tweewegkatalysator is uitgevonden voor de dieselmotor.

Om de juiste katalysator aan te schaffen is het raadzaam om de zogeheten 4-gastest te doen. Hierbij wordt nauwkeurig de uitstoot van uw Volkswagen vastgesteld. Doordat emissienormen steeds kritischer worden vastgesteld, zit u mogelijk boven de voorgeschreven norm.

Een nieuw type katalysator voor uw VW kopen is mogelijk via een autosloper of een particuliere website. Wie voor kwaliteit en degelijkheid gaat, kan beter kopen bij een gerenommeerd bedrijf met goede garantievoorwaarden en een professionele monteur. Overweeg ook een Volkswagen katalysator te kopen bij een webshop. Dit biedt u financieel voordeel, ze hebben een grote voorraad, kunnen snel leveren en kunnen een montage in uw regio aanbieden.