Drie tips voor het inzetten van lichtreclame

Lichtreclame

Wie zijn marketingdoelen optimaal wil inzetten, moet naast een uitstekende digitale presentatie natuurlijk ook elk middel gebruiken om op eigen locatie positief op te vallen bij de potentiële klant. Voor veel bedrijven is het van groot belang om hun naamsbekendheid te vergoten. Zeker als u zich begeeft op de business-to-consumer-markt en uw bedrijfspand zich op een zichtlocatie begeeft.

U drukt een knopje in en de lichtreclame staat aan, hoe simpel kan reclame maken zijn? Schakel daarom een specialist in lichtreclame in die uw buitenreclame technisch mogelijk maakt met lichtobjecten, lichtbakken, verlichte zuilen of LED-schermen, dit alles in uw huisstijl.

Als eerste tip geven wij u: zoek uit hoe omwonenden en lokale en provinciale overheden wettelijk en praktisch om zullen gaan met uw lichtideeën, zodat u niet zoals een bekende Gelderse ondernemer het NOS Journaal haalt omdat duizenden omwonenden zich tegen uw bedrijfspresentatie keren. Onderzoek dus of en welke omgevingsvergunning al dan niet noodzakelijk is. Dit kan per gemeente of provincie verschillen.

Hoge teruggave mogelijk door fiscus bij LED-verlichting

Een belangrijke tip is dat u vooraf door een expert een foto of animatie laat maken hoe uw lichtreclame eruit komt te zien, om verrassingen of teleurstellingen te voorkomen. Want hoe ziet de lichtreclame er in het donker uit en vanaf welke afstand is deze nog leesbaar? Zorg dat u beiden op de hoogte bent van de aanleverspecifaties en andere voorwaarden. Vergelijk vooraf meerdere offertes om op een gunstige prijs-kwaliteitverhouding uit te komen.

Ondernemers die kiezen voor LED-verlichting kunnen in bepaalde gevallen worden gesubsidieerd vanwege de milieuwinst. Op uw verlichte buitenreclame kunt u daardoor via de fiscus een teruggave tot rond de veertig procent van uw investering terugkrijgen. Sommige aanbieders van lichtreclame kunnen u ondersteunen bij deze subsidie-aanvraag.

Overweeg ook lichtmastreclame of een goede bewegwijzering middels verlichting naar uw bedrijf, voor meer naamsbekendheid en meer bezoeksbereik.