7 Unieke Belgische restaurants in Amsterdam

Belgische restaurants Amsterdam

Weleens in België uit eten geweest? Als het om eten gaat, is het bij onze zuiderburen goed toeven! In Amsterdam zijn dan ook meerdere Belgische restaurants te vinden, waar je van een geweldige maaltijd kunt genieten.

Allen hebben ze de Belgische keuken en de Belgische gastvrijheid gemeen, en alleen dat zorgt al voor een avond waar je van zult genieten!

Belgische sfeer

De Belgische sfeer is iets bijzonders. Bourgondisch, lekker eten, originele, huisgemaakte gerechten, gemoedelijkheid, en veel, veel charme. De Vlaamse keuken lijkt op de onze, maar is toch altijd nèt even anders. Al is het maat vanwege de originele naam van de gerechten, zoals “Het brullende geitje” of “Als de kip bier drinkt”. En vergeet niet die lekkere Vlaamse frieten, die ze nergens zo maken als over onze zuidergrens. En in Amsterdam bij een Vlaams restaurant, dus.

Belgisch bier

In België is er een grote keus aan bijzondere bieren, en deze zul je in een Belgisch restaurant in onze hoofdstad dan ook zeker tegenkomen. Bij ieder gerecht dat de Vlaamse keuken biedt is wel een geschikt biertjes te vinden. Laat je adviseren door het personeel, dat zeker evenveel verstand heeft van bier als van eten, en je altijd kan helpen een goede keus te maken!

Entourage

Belgisch etenNet als het eten en de sfeer is de entourage in onze Belgische restaurants iets bijzonders. De inrichting, de muren en schilderijen, het meubilair, allen ademen die typische Belgische sfeer. De ambiance straalt het Bourgondisch genieten uit, de Vlaamse gemoedelijkheid, en ook het Belgisch bier is goed vertegenwoordigd. Vanzelfsprekend op de menukaart, en soms boven de bar, maar wat te denken van een scheidingswand van bierkratten, die we in één van deze unieke restaurants tegenkwamen.

Wil je een avond heerlijk genieten? Maak dan een keus uit de zeven unieke Belgische restaurants van restaurant Lieve die onze hoofdstad rijk is!

Restaurant in Amsterdam reserveren? Maak vandaag nog een afspraak en neem contact op.